Kolonoskopi Nasıl Yapılır?
Kolonoskopi işlemi sırasında ilk olarak hasta süreç hakkında bilgilendirilir ve hastaya, kolonoskopi uygulamaları için özel olarak tasarlanmış bir hasta kıyafeti giydirilir. Bu kıyafet, uygulama bölgesi haricinde hastanın vücudunun geri kalanını örter. Daha sonra ise hastaya uygulama için özel bir pozisyon verilir. Bu pozisyon, yan yatan hastanın, dizlerini karın bölgesine doğru çekmesi ile verilir. Daha sonra ise kolonoskopi işlemi sırasında kullanılan tüp ve kamera sistemi hazırlanır. Makat yolu ile bu tüp kalın bağırsağa ve ilgili bölgelere iletilir. Böylece bu bölgelerde gerekli araştırmalar ve incelemeler kolayca yapılır.
Kolonoskopi Ne Kadar Sürer?
Kolonoskopi uygulaması genellikle 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanmış olur. Ancak bu uygulama sırasında tamamen kişinin şikayetlerine özel olan bazı işlemler yapılabilir. Bu da uygulamanın 1 saate kadar uzamasına neden olabilir. Eğer bu gibi işlemler planlanıyorsa doktor konu hakkında hastasını bilgilendirir.
Kolonoskopi Ağrılı Mı?
Kolonoskopi ağrısız bir uygulamadır, ancak yine de hastanın duyabileceği rahatsızlık hissini en aza indirmek için kolonoskopi öncesinde hastaya sedasyon işlemi yapılabilir. Bu işlem özel ilaçlar yardımı ile gerçekleştirilir ve sedasyon, uygulama tamamlanana kadar devam eder. Böylece hasta kolonoskopi sırasında rahatsızlık veya ağrı hissetmez.
Kolonoskopi Riskli Mi?
Kolonoskopi riskli bir işlem değildir, aksine birçok sağlık riskinin ve tehlikeli hastalığın erkenden teşhis edilmesi için etkili bir tanılama yöntemidir. Bu yüzden doktor kolonoskopi öneriyorsa bu uygulamadan kaçınılmamalıdır.
Ankara Kolonoskopi Fiyatları 2023
Ankara kolonoskopi fiyatları, kolonoskopi uygulamasının detaylarına ve uygulamanın nerede yapıldığına göre değişiklik gösterebilir.