Endoskopi Ankara

    Endoskopi Ankara, gastrointestinal sistemi meydana getiren organların detaylı bir şekilde incelenmesine olanak sağlayan gelişmiş bir görüntüleme uygulamasıdır. Sindirim sistemi organları, bireyin genel sağlığı açısından son derece önemli görevlere sahiptirler. Eğer bu organlarda bir yıpranma, rahatsızlık veya hasar meydana gelirse bireyin hem beslenme alışkanlıkları hem de genel sağlığı bu olumsuzluklardan etkilenir. Sindirim sistemi organları vücut içerisinde yer aldıkları için incelenmeleri son derece zordur. Doktorlar bu organları incelemek için endoskopi gibi oldukça gelişmiş görüntüleme uygulamalarına başvururlar. Ankara endoskopi uygulaması sayesinde yemek borusunu, mideyi, oniki parmak bağırsağını ve kalın bağırsağı kapsamlı bir şekilde incelemek mümkün hale gelir. Böylece bu organlardaki rahatsızlıklar teşhis ve tedavi edilebilir. Yazımızın devamında ‘’Endoskopi nasıl olur?’’, ‘’Endoskopi sonrası hastanede yatılır mı?’’, ‘’Endoskopi ameliyathanede mi yapılır?’’ ve ‘’Endoskopi hangi durumlarda yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara endoskopi uygulaması hakkında merak ettikleriniz için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.

    Endoskopi Nedir?

    Endoskopi; ışıklı, özel bir kamera yardımı ile yemek borusunun, midenin, oniki parmak bağırsağının ve kalın bağırsağın gözlemlenmesine olanak sağlayan özel bir uygulamadır. Şikâyetlerin nedenlerini araştırma ve rahatsızlıkları teşhis etme amacıyla yapılan endoskopi, aynı zamanda bazı hastalıkların tedavi sürecinde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

    Endoskopi Ankara Neden Yapılır?

    Endoskopi genel olarak iki farklı amaç doğrultusunda yapılır. Bu amaçlardan ilki sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıkların teşhis edilmesi, diğeri ise bu rahatsızlıkların tedavi edilmesidir.

    Endoskopi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Endoskopi şu gibi durumlarda yapılabilir:

    • Nedeni bilinmeyen mide ağrıları.
    • Nedeni bilinmeyen kilo kaybı.
    • Kansızlık.
    • Dışkı renginin siyah olması, dışkıda kan tespit edilmiş olması.
    • Kırmızı renkte kusma.
    • Kronik kabızlık.
    • Bağırsak duvarlarında yer alan anormallikler.
    • Çeşitli görüntüleme teknikleriyle mide içerisinde beklenmedik, şüpheli lezyonlara rastlanması.

    Endoskopi genellikle bu gibi durumlarda yapılmaktadır.

    Endoskopi Ankara Hangi Bölümde Yapılır?

    Endoskopi uygulaması İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji bölümünde gerçekleştirilmektedir. İç hastalıkları ve Gastroenteroloji uzmanları gerçekleştirdikleri testler ve muayeneler sonucunda endoskopi yapılması kararı alabilir ve endoskopi işlemini gerçekleştirebilirler.

    Endoskopi Ankara Kimlere Yapılır?

    Endoskopi her yaştan bireye yapılabilir. Endoskopi gerektiren durumlar bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde rastlanabilmektedir. Bu yüzden endoskopi uygulaması için herhangi bir yaş sınırlandırması yoktur. Eğer hastada endoskopiye engel teşkil edebilecek ikincil bir rahatsızlık yoksa doktor kararı ile endoskopi yapılabilmektedir.

    Endoskopi Ne Kadar Sürer?

    Endoskopi uygulamasının süresi 15 ila 30 dakika arasında değişikli gösterebilir. Uygulamanın süresi, endoskopinin hangi amaçla yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuz endoskopi uygulamasının tahmini süresi hakkında detaylı bilgilendirme yapacaktır.

    Endoskopi Ağrılı Mı?

    Endoskopi ağrılı bir uygulama değildir. İşlemler öncesinde hastaya hafif bir sedasyon uygulanabilir. Böylece hastanın işlemler sırasında rahatsızlık hissi duymasının tamamen önüne geçilir.

    Endoskopi Zararlı Mı?

    Endoskopi zararlı bir uygulama değildir. Bu uygulama sırasında, hedef bölgelere herhangi bir şekilde zarar verilmez. Eğer işlem alanında uzman bir doktor tarafından gerçekleştiriliyorsa son derece güvenlidir.

    Endoskopi Tehlikeli Mi?

    Endoskopi tehlikeli bir uygulama değildir. Aksine tehlikeli olabilecek ve hastanın hayatını dahi riske atabilecek rahatsızlıkların belirlenebilmesi; etkin bir şekilde tedavi edilebilmesi için son derece gereklidir.

    Endoskopi Nereden Yapılır?

    Endoskopi ağızdan gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamayı makattan gerçekleştirilen kolonoskopi ile karıştırmamak gereklidir. Ankara endoskopi ve kolonoskopi fiyatları için bize ulaşabilirsiniz.

    Endoskopi Ankara Nasıl Yapılır?

    Endoskopi uygulaması öncesinde, eğer hastanın sağlık durumu uygunsa sedatif ilaçlarla hastanın rahatlaması ve uyku haline geçmesi sağlanır. İşlem sırasında hastanın solunumu ve nabzı takip edilir. Doktor, ağız yolu ile endoskop kamerasını yemek borusu ve mide boyunca gezdirir. Bu işlem sırasında bahsi geçen bölgelerin anlık görüntüleri doktorun karşısındaki monitöre yansır. Böylece hedef bölgelerde yer alan rahatsızlıklar tespit edilebilir. Gerekirse bu bölgelerde yer alan kanamalar durdurulabilir veya polipler alınabilir. Yine gerektiği takdirde hedef bölgelerden doku örneği alınabilir ve bu örnekler laboratuarlarda detaylı olarak incelenebilir. Endoskopi işlemi sırasında yapılacak olan tüm işlemler hastanın ihtiyaçlarına göre özel olarak planlanmaktadır. Doktorunuz yaptığı planlama kapsamında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Endoskopi Sonuçları Ne Zaman Çıkar?

    Endoskopi uygulamasının sonuçları genelde işlemin yapıldığı gün belli olur. Ancak bazı durumlarda sonuçların çıkması 3 günü de bulabilmektedir. Bu süre endoskopinin hangi amaçla yapıldığına ve endoskopi sırasında doku örneği alınıp alınmadığına göre değişebilir.

    Ankara Endoskopi Fiyatları 2024

    Endoskopi fiyatları Ankara hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!