Mide Ülseri Tedavisi Ankara
Mide ülseri tedavisi Ankara, mide asidinin mideyi meydana getiren dokularda yol açtığı hasarı gidermek ve bu hasara bağlı oluşan rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için yapılan tedavidir. Mide sindirim sisteminin en önemli parçalarından biridir. Bu organ sindirimin güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı özel dokulara sahiptir. Mesela midenin iç kısmında; mideyi, sindirimi gerçekleştiren asidik sıvılara karşı koruyan özel bir katman yer almaktadır. Bu katman sayesinde asiditesi son derece yüksek olan mide sıvısı mideye zarar veremez, yalnızca midenin içerisinde yer alan besinlere etki eder. Ancak bazı kişilerde, bahsetmiş olduğumuz özel mide katmanıyla ilgili sorunlar baş gösterebilir. Buna bağlı olarak da asidik mide sıvısı, midenin kendisine zarar vermeye başlayabilir. Ülser olarak bilinen bu durum tıbbi tedavi ile ortadan kaldırılmadığı takdirde mide kanaması gibi son derece tehlikeli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Mide ülseri tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Mide ülseri mide kanaması yapar mı?’’, ‘’Mide ülseri tehlikeli bir hastalık mı?’’ ve ‘’Mide ülseri kendiliğinden geçer mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara mide ülseri tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.
Mide Ülseri Nedir?
Mide ülseri, mide duvarının mide sıvısı sebebiyle zarar görmesiyle karakterize olan ciddi bir sindirim sistemi hastalığıdır. Midenin içerisinde yer alan asidik mide sıvısı, mide zarı sayesinde mideye zarar veremez. Yalnızca besinlerin sindirilmesini sağlar. Ancak bazı bireylerde mide zarının zedelenmesi ile birlikte ülser olarak bilinen rahatsızlık meydana gelebilir. Bu rahatsızlık mide kanamalarına yol açabildiği için son derece tehlikelidir. Bu yüzden mide ülserinden şüphelenen bireylerin vakit kaybetmeden bir gastroenteroloji doktoru ile görüşmeleri tavsiye edilir.
Mide Ülseri Neden Olur?
Mide ülseri nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- ‘’Helicobacter pylori’’ isimli bakterinin yol açtığı enfeksiyonlar.
- Non-steroid anti inflamatuar (NSAİ) ilaçlar.
- Genetik yatkınlık.
- Kortizon içerikli ilaçlar.
- Alkol, sigara ve kahve tüketimi.
- Aşırı stres.
- Zararlı ve önerilmeyen beslenme alışkanlıkları.
Mide ülseri bahsi geçen nedenler sebebiyle ortaya çıkabilmektedir.
Mide Ülseri Belirtileri Nelerdir?
Midede ülser belirtileri arasında şunlar yer alabilir:
- Mide yanması.
- Mide ağrısı.
- Mide bulantısı ve kusma.
- İştahsızlık ve buna bağlı olarak kilo kaybı.
- Şişkinlik hissi.
- Gaz sıkışması ve gaz sancıları.
- Hazımsızlık ve rahatsızlık hissi.
- Öğünlerin hemen ardından başlayan mide ağrısı.
Mide ülseri belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bahsi geçen belirtiler farklı sindirim sistemi rahatsızlıkları sebebiyle de ortaya çıkıyor olabilir. Bu yüzden yalnızca belirtilere bakarak teşhis koymak mümkün değildir. Kesin teşhisin sağlanabilmesi için bir iç hastalıkları doktoru ile görüşülmelidir.
Mide Ülseri Kendi Kendine Geçer Mi?
Mide ülseri kendiliğinden geçmeyen ve kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Bu yüzden mide ülseri teşhisi olan veya mide ülserinden şüphelenen bireyler vakit kaybetmeden bir gastroenteroloji doktoru ile görüşmelidirler.
Mide Ülserine Ne İyi Gelir?
Mide ülserine iyi gelen bazı yaşam tarzı değişiklikleri vardır. Mesela bunların arasında sigarayı bırakmak, alkol ve kahve tüketimini sınırlandırmak ve beslenme alışkanlıklarını düzenlemek yer alabilir. Doktorunuz bahsi geçen konular hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Mide Ülseri Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Mide ülseri son derece tehlikeli olabilen bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmediği takdirde mide kanamasına, yani iç kanamaya yol açabilir. Bu da bireyin yaşamını tehlikeye atabilir. Yani mide ülseri, gerektiği gibi tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen bir rahatsızlıktır. Bu yüzden mide ülseri tedavisi aksatılmamalıdır.
Mide Ülseri Bitkisel Tedavisi Var Mı?
Mide ülserinin bitkisel bir tedavisi yoktur. Bitkisel tedaviler veya alternatif uygulamalar mide ülseri gibi ciddi bir rahatsızlığı tedavi etmek için yeterli değildir. Bu yüzden mutlaka tıbbi, bilimsel ve güvenli bir tedaviye başvurulmalıdır. Bu tedavi de İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.
Mide Ülseri Tedavisi Nasıl Yapılır?
Mide ülseri tedavisi, ülserin şiddetine ve nedenlerine göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Tedavi genellikle medikal yani ilaçlı uygulamalarla gerçekleştirilir. Bu uygulamaların içerisinde antibiyotik ilaçlar ve mide asidini baskılayan özel ilaçlar yer alabilir. Tedavi sürecine mide ülseri diyeti olarak bilinen özel beslenme düzeni de eşlik edebilir.
Ankara Mide Ülseri Tedavisi Fiyatları 2024
Ankara mide ülseri tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.