Gastrit Tedavisi Ankara

    Gastrit tedavisi Ankara, mide zarında meydana gelen iltihaplanmayı ve buna bağlı olarak deneyimlenen rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için yapılan tedavidir. Midenin iç yüzeyinde gastrik mukoza olarak bilinen son derece önemli bir tabaka yer almaktadır. Bu tabaka sayesinde mide duvarı, mide içerisinde yer alan asidik sıvıların etkilerinden korunur. Böylece sindirim işlemi güvenli ve etkili bir şekilde devam eder. Bazı bireylerde, başta bakteriyel enfeksiyonlar olmak üzere çeşitli etmenler gastrik mukozanın işlevselliği ile ilgili sorunlara yol açabilir.

    Gastrik mukozada enfeksiyon meydana gelebilir ve buna bağlı olarak da mide yanması veya mide kazınması gibi son derece rahatsız edici belirtiler deneyimlenebilir. Gastrit olarak bilinen bu rahatsızlık bireyin günlük yaşamını olumsuz biçimde etkileyebilir ve bireyin hayat kalitesini düşürebilir. Aynı şekilde bazı gastrit türlerinin uzun vadede çok daha ciddi mide rahatsızlıklarına yol açabildiği bilinmektedir. Gastrit tedavisi hem bu ciddi rahatsızlıkları önlemek hem de gastrite bağlı deneyimlenen olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yapılır. Yazımızın devamında ‘’Gastrit mide kanserine yol açar mı?’’, ‘’Mide zarı iltihabı tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Gastrit kendiliğinden geçer mi?’ ve ‘’Gastrit tedavi edilmezse ne olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara gastrit tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.

    Gastrit Nedir?

    Gastrit, mide zarı iltihaplanması olarak bilinen, sindirim sistemiyle alakalı son derece rahatsız edici ve tehlikeli şikayetlere yol açabilen bir rahatsızlıktır. Midenin iç yüzeyinde, dokuları mide sıvısına karşı koruyan özel bir zar yer alır. Bu zar, ülsere de yol açan bakteriler sebebiyle enfekte olabilir ve gastrit meydana gelebilir. Günümüzde gastroenteroloji doktorları tarafından gerçekleştirilen özel tedaviler sayesinde gastritten ve gastritin yol açtığı şikayetlerden kurtulmak mümkündür.

    Gastrit Neden Olur?

    Gastrit nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

    • Aşırı stres.
    • Gıda alerjileri.
    • Bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonları.
    • İlerleyen yaş.
    • Gıda zehirlenmeleri.
    • Sigara ve alkol kullanımı.
    • Non-steroid anti-inflamatuar ilaç kullanımı.
    • Herhangi bir yaralanma veya ciddi bir operasyon sonucu meydana gelen bedensel stres.
    • Bazı bağışıklık sistemi hastalıkları.

    Mide zarı iltihabı nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    Gastrit Belirtileri Nelerdir?

    Gastrit belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Mide bulantısı ve kusma.
    • Sırt civarında ağrı hissi.
    • Şişkinlik ve hazımsızlık.
    • Kanlı kusma.
    • Dışkıda kan gözlenmesi, dışkının siyah bir renge sahip olması.
    • Mide yanması.
    • İştah kaybı.
    • Gaz birikimi ve gaz sancıları, sürekli geğirme.

    Mide zarı iltihabı belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Gastrit Tedavisi Var Mı?

    Gastrit tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Gastroenteroloji doktorları, gastrite yol açan etmenleri belirler ve bu etmenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalar gerçekleştirirler. Bu uygulamalar arasında ilaç tedavileri veya yaşam tarzı değişimleri yer alabilir. Gastrit tedavisinin detayları doktor tarafından tamamen gastrit hastasının ihtiyaçlarına göre planlanır.

    Gastrit Nasıl Geçer?

    Gastrit, gastroenteroloji doktoru tarafından gerçekleştirilen tedavi uygulamaları ile ortadan kaldırılabilir. Böylece hastaların yaşam kalitesi iyileştirilmiş olur ve sindirim sistemi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilir.

    Gastrit Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Bazı gıdaların, gastrit ağrısına iyi geldiğine yönelik iddialar vardır. Ancak bu iddiaların çoğu zaman bilimsel bir altyapısı yoktur. Gastrit ağrısı kesin olarak yalnızca doktor tarafından reçete edilen ilaçlar yardımıyla ortadan kaldırılabilmektedir.

    Gastrit Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Gastrit tedavisi genellikle 2 hafta boyunca devam etmektedir. Bazı durumlarda tedavinin süresi daha da artabilir. Hastalığın tekrar ettiği durumlarda yeniden tedavi uygulamalarına başvurulması da mümkündür.

    Gastrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Gastrit tedavisi, gastritin ilerleme durumuna ve hastanın deneyimlediği belirtilerin şiddetine göre değişiklik gösterebilir. Mesela bazı durumlarda yaşam tarzı değişimleri ve beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ile gastrit tedavisi gerçekleştirilebilir. Ancak bazı durumlarda ise mide asidini baskılayıcı ilaçlara ve mide zarındaki enfeksiyonu sonlandırmak için antibiyotik tedavilerine ihtiyaç duyulabilir. Gastritin kronikleştiği durumlarda hastada B12 eksikliği de meydana gelebilir. Bu yüzden B12 enjeksyonları da tedavi sürecine eşlik edebilir.

    Ankara Gastrit Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara gastrit tedavisi fiyatları ve mide zarı iltihabı tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!