Kolonoskopi Ostim
Kolonoskopi Ostim, kalın bağırsağın incelenmesi ve bölgede yer alan rahatsızlıkların tespit edilmesi amacıyla yapılan özel bir uygulamadır. Kalın bağırsak sindirim sisteminin en önemli organlarından biridir. Kalın bağırsakta meydana gelen sorunlar hastanın ciddi ağrılar deneyimlemesine, sindirim sorunları yaşamasına ve hatta iç kanama gibi son derece tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalmasına yol açabilmektedir. Bu rahatsızlıkların tedavisi ancak isabetli ve başarılı bir teşhis uygulamasıyla mümkün olmaktadır. Bu noktada ise doktorlar kolonoskopi gibi işlemlere başvururlar. Kolonoskopi Ostim sayesinde kalın bağırsak ve rektum üzerinde son derece detaylı inceleme faaliyetleri yürütülebilir. Böylece olası hastalıklar teşhis edilebilir ve kişiye özel tedavi planlamaları gerçekleştirilebilir. Kolonoskopi uygulaması, gastroenteroloji uzmanları tarafından, uygun koşullar altında ve ağrısız bir şekilde yapılmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Kolonoskopi ile endoskopi arasındaki farklar nelerdir?’’, ‘’Kolonoskopi işlemi ne kadar sürer?’’, ‘’Kolonoskopi ağrılı bir uygulama mıdır?’’ ve ‘’Kolonoskopi sonrası kanama olur mu?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ostim kolonoskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.
Kolonoskopi Nedir?
Kolonoskopi, rektum ve kalın bağırsakta meydana gelen rahatsızlıkları ve anormallikleri tespit etmek için kullanılan gelişmiş bir uygulmadır. Sindirim sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar bireyin beslenme düzenini ve günlük yaşamını son derece ciddi bir şekilde etkileyebilir. Bireyler bu rahatsızlıklara bağlı olarak şiddetli karın ağrıları, gaz sıkışması, kanlı dışkılama ve daha pek çok farklı şikayete sahip olabilirler. Kolonoskopi uygulaması bu şikayetlerin nedenlerini araştırmak ve sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıkları tespit etmek için son derece etkili bir uygulamadır. Bu uygulama ile elde edilen veriler sayesinde gastroenteroloji doktorları, tamamen hastalarının şikayetlerine ve taleplerine özel tedavi planlamaları yapabilirler.
Kolonoskopi Ostim Neden Yapılır?
Kolonoskopi uygulamasının iki temel amacı vardır. Bunlardan ilki hali hazırda şüphelenilen kalın bağırsak rahatsızlıklarını kesin olarak teşhis etmektir. Diğeri ise bireyin kalın bağırsak ve rektum ile ilgili deneyimlediği şikayetlerin nedenlerini araştırmaktır.
Kolonoskopi Hangi Durumlarda Yapılır?
Kolonoskopi uygulaması şu gibi durumlarda yapılabilmektedir:
- Nedeni bilinmeyen ve geçmeyen karın ağrısı.
- Makatta kanama.
- Kanlı ishal.
- Gaitada kan gözlemlenmesi.
- Nedeni bilinmeyen demir eksikliği.
- Nedeni bilinmeyen kilo kaybı.
- Kronik kabızlık veya kronik ishal.
Bahsettiklerimize ek olarak 50 yaşından daha büyük olan hastalara, olası sindirim sistemi hastalıklarının erkenden tespit edilebilmesi için de kolonoskopi yapılabilmektedir.
Kolonoskopi Ostim Kimlere Yapılabilir?
Kolonoskopi uygulaması için herhangi bir yaş sınırlandırması yoktur. Doktor tarafından işleme uygun bulunan herkese, gerek duyulduğu takdirde kolonoskopi işlemi yapılabilmektedir.
Kolonoskopi Hazırlığı Nasıl Yapılır?
Kolonoskopi yaptıracak olan bireyler, işlemden 48 saat önce sert gıda tüketmeyi bırakmalıdırlar. Mümkünse yumuşak, lifli veya sıvı gıdalar tüketmelidirler.
Kolonoskopi Ağrılı Mı?
Kolonoskopi işlemi sırasında anestezi uygulamalarına ve sedasyon uygulamalarına başvurulduğu için hastalar işlemler sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi duymazlar.
Kolonoskopi Zararlı Mı?
Kolonoskopi zararlı bir uygulama değildir. Aksine son derece tehlikeli olabilen sindirim sistemi rahatsızlıklarının teşhis edilmesini sağlamaktadır. Başarılı bir şekilde gerçekleşen teşhis sayesinde, bahsi geçen rahatsızlıkları en uygun biçimde tedavi etmek mümkün olmaktadır. Yani kolonoskopi zararlı değil bazı durumlarda oldukça gerekli bir uygulamadır.
Kolonoskopi Sonucu Ne Zaman Çıkar?
Kolonoskopi sırasında doktor, anlık olarak gözlem gerçekleştirir. Yani kolonoskopi için sonuç beklemeye gerek yoktur. Doktorunuz işlemin sonuçları hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecek ve bir rahatsızlığınız varsa bu rahatsızlığa yönelik özel bir tedavi planlaması oluşturacaktır.
Kolonoskopi Ostim Ne Kadar Sürer?
Kolonoskopi işlemi, uygulamanın detaylarına göre 15 ila 60 dakika kadar sürebilmektedir. Genelde tüm işlemler yarım saat içerisinde tamamlanmaktadır.
Kolonoskopi Ostim Nasıl Yapılır?
Kolonoskopi işlemi sırasında doktor, yapılacak olan işlemler hakkında hastayı detaylı olarak bilgilendirir. Daha sonra ise hastadan özel bir masaya uzanmasını ister. Hastaya uygun pozisyonu verdikten sonra anestezi işlemi yapılır. Hastanın uyuduğundan emin olunur. Daha sonra ise ucunda ışık ve küçük bir kamera yer alan kolonoskop, rektuma yönlendirilir. Kademeli olarak rektumun ve kalın bağırsağın durumu incelenir. Gerek duyulursa hedef bölgelerden doku örneği almak da mümkündür. Aynı şekilde hedef bölgelerde yer alan polip gibi oluşumlar da kolonoskopi sayesinde alınabilir.
Ostim Kolonoskopi Fiyatları 2024
Ostim kolonoskopi fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgi almak için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Şirin Aytaç ile iletişime geçebilirsiniz.